Jens

Podcast

JENS SCHYTH BRØNDUM

Nordic Dance Ensemble og artistic director ved DeLeón Company, Jens Schyth Brøndum, dykker ned i det med at være mand i en kvindedomineret verden, og hvordan Jens personligt fandt vej ved både at holde fast i sin maskuline og feminine side. Og netop det personlige valg er vigtigt for Jens, der med begrebet “everyday revolution” ønsker at bryde det normative billede for at give plads til alle slags mennesker.

Foto: Jens Sofus 

Hør podcast her


MAXIM-JO

Podcast

MAXIM JO BECK McGOSH

Maxim-Jo Beck McGosh er midt i hendes proces med at sige farvel til livet som danser på højt plan og dermed en stor del af hendes liv indtil nu. Maxim er uddannet moderne danser ved skolen for Moderne Dans, som i dag går under navnet Den Danske Scenekunstskole. Hun har haft en lang og succesfuld karriere i Dansk Danseteater, hvor både blod, sved og bogstaveligt talt tårer har båret hende frem. Maxim deler den lækre følelse med os, når samarbejdet mellem danser og koreograf går op i en højere enhed, men også når man er mentalt presset af en koreograf, man ikke har den bedste kemi med.

Foto: @virpipahkinendancecompany
Forestilling: Morpho Z

Hør podcast her


NIKOLINE

Podcast

NIKOLINE DUE

Nikoline Due sprang ud som danser i en forholdsvis sen alder, men dansen fortryllede hende, og hun forelskede sig i at fortælle historier igennem bevægelser. Hør hende fortælle om vigtigheden af at have kernepersoner, der tror på én og om kroppen, der intuitivt tager over, når tankerne er et andet sted.

Foto: @emiliastaugaard

Hør podcast her


GUNILLA

Podcast

GUNILLA LUND

Gunilla Lund er koreograf og kunstnerisk leder ved Gunilla Lind Danseteater. Hun har med stort mod og kunstnerisk talent formået at skabe et unikt miks af moderne dans og fysisk teater. Identitet, selviscenesættelse, kønsroller, krops- og skønhedsidealer optager i særlig grad Gunilla. I 2018 modtog hun en Reumert Talentpris, og Bikuben Fonden har i dette forår 2020 valgt at støtte hendes ekspressive projekter.

Foto: @kaspernybo
Forestilling: Vanity Of Modern Panic – V.O.M.P

Hør podcast her


LASSE

Podcast

LASSE DYG

Lasse Dyg er 27 år og er kommet igennem nåleøjet til de danske musicalscener. Dans var det bedste Lasse vidste som barn, og ungdomsårene blev også brugt på masser af dans og amatørmusicals. Et skoleskifte til Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense fik ham til at indse, at dansen skulle være hans levevej.

Foto: @sorenmalmose

Hør podcast her


BOGUSIA

Podcast

BOGUSIA GAUDEN

Bogusia Gauden er født i Polen, men tog sin undervisningsuddannelse i Moskva, og endte i H.C. Andersens by i Odense, Danmark. Hør om hendes danseliv og hjertebarnet Odense City Ballet, som har været hendes danseskole i 25 år.

Foto: Ronni Andersen

Hør podcast her